06/30/15 21:36
(http://www.klassa.bg/)

Варненки най-трудно плащат борчовете си

 Жените, живеещи във Варна, най-трудно плащат борчовете си, сочи проучване на колекторска фирма. За разлика от тях дамите от Пловдив и Стара Загора се нареждат в графата “отличници” и най-коректни платци.

 

Още по-любопитен е профилът на платците според зодиите, особено като се вземе предвид, че жените Лъвове, считани за една от най-борбените и стабилни зодии, са сред най-лошите платци. На другия полюс дамите от въздушните Близнаци, най-често обвинявани в безотговорност и вятърничавост, са сред най-добросъвестните. При мъжете Раците “дават назад”, когато дойде време да покриват задължения, докато стрелците “стрелят точно и навреме” и са най-коректни.

 

Като цяло жените обаче са по-коректни платци от мъжете и взимат по-малки кредити и затова по-лесно ги обслужват. При равни по размер дължими суми жените се издължават навреме, въпреки че често получават по-ниски доходи.

 

Проучването сочи още, че младите мъже и жени под 30 години най-много бавят плащания, което е обяснимо с факта, че имат високи изисквания към живота, но все още им липсва опитът, спрямо който да направят трезва преценка на възможностите си. Друга характерна група на некоректни платци е тази на мъжете над 50 години – те са тези, които са заемали високи позиции преди кризата или са имали собствен бизнес, но при стагнацията на икономиката започват да имат сериозни финансови затруднения, които продължават и сега.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване