06/30/15 07:46
(http://www.klassa.bg/)

Доналд Тръмп заплаши, че ще съди Ен би Си

 Милиардерът Доналд Тръмп, който издига своята кандидатура за поста президент на САЩ на изборите през 2016 г., заплаши със съдебен иск телевизионната компания Ен Би Си Юнивърсъл, която реши да прекрати договорните си отношения с него.

Повод за това станаха непремерените и обидни изказвания на Тръмп в едно тв интервю, в което той определи хората с мексикански произход като такива, които предизвикват множество проблеми, заедно с които се появяват наркотици и престъпност. Тези думи предизвикаха вълна от протести от страна на правозащитни организации, обединяващи испаноезични американци.

Повече хот 215 000 човека се подписаха в интернет петиция с призив тв компанията да развали договора си с Тръмп. Пред журналисти в Чикаго, където Тръмп пристигна в рамките на предизборната си обиколка, той заяви, че не смята да се извинява за своите изказвания за мексиканските имигранти и добави, че има твърда позиция по въпроса за имиграцията. Тръмп каза още, че не изключва възможността да заведе иск в отговор на решението на ръководството на Ен би Си.

По-рано тв компанията направи изявление, че "уважението към всички хора е крайъгълен камък в ценностната система на Ен Би Си и предвид обидните изказвания на Доналд Тръмп по адрес на имигрантите, Ен Би Си Юнивърсъл прекратява деловите си отношения с него.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване