06/30/15 10:34
(http://pik.bg)

Жандармерия пази Куршум джамия заради очаквания протест на мюсюлмани

Жандармерия пази Куршум джамия заради очаквания протест на мюсюлмани

Засилено е полицейското присъствие на входовете на град Карлово и около Куршум джамия заради предстоящия протест на мюсюлманите там, предаде Радио „Фокус” – Пловдив.

Жандармерия е разположена още на входа при град Баня. Очаква се на митинга да присъстват мюсюлмани от цялата страна. Според изпратеното уведомление до община Карлово от Районното мюфтийство в Пловдив, група граждани с мюсюлманско вероизповедание смятат да проведат днес „протестен митинг в защита на Куршум джамия” и други подобни мюсюлмански храмове в страната.

Твърди се още, че протестът е национален и ще присъстват граждани от цялата страна. В уведомлението организаторите заявяват още, че искат джамията да бъде върната на мюсюлманите, както и да изразят позиция срещу извършването на археологически проучвания около джамиите.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов забранява провеждането на заявения митинг. В мотивите си той твърди, че тази проява ще наруши обществения ред в общината. Куршум джамия е историческа сграда и отдавна е загубила предназначението си като мюсюлмански молитвен храм, твърди още в аргументите си за забраната кметът д-р Кабаиванов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване