06/30/15 10:39
(http://www.dnevnik.bg/)

Олигархията в лицето на Пеевски участва във всяко управление на България, заяви Антон Кутев


Големите икономически интереси винаги са се опитвали да се намесят във всяко едно управление на страната и управляват процесите в България, заяви Антон Кутев от БСП пред "Нова телевизия".

Един от основните проблеми на съвременното българско общество е това, което хората наричат олигархия. И аз смятам, че Пеевски е един от представителите на тази олигархия. Олигархията в лицето на Пеевски участва в абсолютно всяко управление, включително и в днешното. Няма управление в България, в което тя да е нямала абсолютно ясно присъствие. Същият този Пеевски продължава да си е в парламента и продължава да си прави всичко това, което правеше преди това... Факт е, че тези ужасно богати хора, забогатели по непонятен за мен начин, продължават да управляват процесите в България. В момента ги управляват повече, отколкото ги управляваха при БСП... Това не извинява БСП... Коалицията с ДПС очевидно беше грешка", каза Кутев.

Кутев изрази своята подкрепа за решенията, взети на пленума на БСП този уикенд. Той беше изключен от ръководството на партията заедно с Кристиан Вигенин.

"Съставът на изпълнителното бюро на  БСП винаги е било право на председателя и винаги Националният съвет е потвърждавал това, което е искал председателят", заяви Кутев в коментар за неговото отстраняване от ръководството на БСП. "За мен беше неочаквано. Ние с него (Михаил Миков - бел. ред.) имаме определени различия и аз мисля, че той е прав - когато имаш в състава на най-близките хора, с които работиш, човек, с когото очевидно имате различия, по-добре си вземи друг."

Според него Миков е успял да върне БСП към автентичното ляво, но е проблем, че това не се прави публично.

Кутев коментира и приетите промени в Закона за здравното осигуряване, според които здравноосигурителните права се прекъсват, ако не са внесени повече от три месечни вноски през последните 60 месеца или пет години. "Това означава, че 10 хиляди души ще умрат тази година на стъпалата на болниците."

Досега периодът на дължими здравни осигуровки за възстановяване на здравните права беше три години.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване