06/30/15 15:20
(http://pik.bg)

ПИК TV: НСИ започва реформа

ПИК TV: НСИ започва реформа

Националният статистически институт (НСИ) започва реформа. В момента се разработва Стратегия за развитие на човешките ресурси в НСИ, стратегия за развитие на информационните технологии, които трябва да съответстват на процеса на териториална консолидация, който ще се случи през есента.

Главната цел на реформата не е съкращения на хора, особено на хора, които участват пряко в статическата дейност. Това е дейността, която включва набиране на информация, контролиране на тази информация, проверяване, изчистване на нейното качеството и методология, анализ и разпространение.

"Идеята е тези консолидирани 6 бюра да бъдат укрепени и да изпълняват повече задачи от досега съществуващите им задачи като обикновени териториални бюра. Останалите ТСБ просто променят леко своя статут - те стават отдели, но основните задачи, които са изпълнявали досега ще бъдат същите. Това означава, че хора ангажирани пряко в статистическия процес няма да бъдат съкращавани. Целта е да бъде оптимизирана администрацията в тези звена", категоричен е Сергей Цветарски.

Предполага се, че в резултат на цялата тази промяна в регионалната структура по-специално ще бъдат намалени със 60 работните места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване