06/30/15 11:18
(http://pik.bg)

Предвидени са около 370 хил. лв. за ремонт на междуградските пътища в община Велико Търново

Предвидени са около 370 хил. лв. за ремонт на междуградските пътища в община Велико Търново

Предвидени са около 370 хиляди лева за ремонт на инфраструктурата на междуградските пътища в община Велико Търново, каза Благовеста Факирова, председател на сдружението на кметовете и кметски наместници, предаде "Фокус". По думите й, Общината в старата столица работи съвместно с „Пътни строежи - Велико Търново”, като се очаква ремонтните дейности да започнат до средата на месец юли.

„Тези средства са предвидени за изкъртване на улична мрежа вътре в територията на населените места. Парите са разпределени по населени места, в зависимост от територия и населението им. Отпуснатите средства са прегрупирани на големи и по- малки кметства. За някои села е предвидено изкъртване и асфалтиране на част от улици, в други села, по заявка на кметовете, ще се изкъртват дупки”, обясни председателят. Тя допълни, че ремонтите по пътната инфраструктура са предвидени за село Балван, село Ресен и Вонеща вода, като те имат спечелени проекти по програмата „Местни инициативи”.

„Всяко от тези три населени места ще получи по 12 хиляди лева за асфалтиране на улици. Тези пари ще се прибавят от дадените по бюджетната програма”, коментира още Благовеста Факирова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване