06/30/15 10:43
(http://pik.bg)

Прокуратурата поиска ефективна присъда за шофьора, убил 6-годишния Петьо от Панагюрище

Прокуратурата поиска ефективна присъда за шофьора, убил 6-годишния Петьо от Панагюрище

Окръжният съд в Пазарджик гледа делото за убийството на 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище при катастрофа, причинена от Цветан Пъков, предаде "Фокус".

Последният се признава за виновен и делото се гледа по глава 27 от Наказателния кодекс – съкратено съдебно следствие.

Прокурорът по делото Димитрия Ганчева каза, че шофьорът е превишил скоростта с 28 км в час над разрешената за шофиране в населено място. С оглед на съдебното минало на Цветан Пъков Ганчева поиска максималното предвидено в закона наказание за този вид нарушение, а именно – шест години лишаване от свобода.

С оглед на признаването на подсъдимия за виновен и гледането на делото по глава 27 се прилага правилото за редукция на наказанието с една трета. Така то става 4 години лишаване от свобода.

Прокурорът каза, че присъдата трябва да бъде ефективна и да се изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при общ режим. Освен това тя поиска лишаване от право за управляване на моторно превозно средство от Цветан Пъков за периода, в който ще бъде в затвора, а именно 4 години.

Иззетият от него автомобил трябва да се върне на собственика – фирма. В момента в съдебното заседание се изслушват становищата на защитата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване