06/30/15 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Путин весели Берлускони с танци

 Руският лидер Владимир Путин прекара уикенда в компанията на отколешния си приятел бившия италиански министър-председател премиер Силвио Берлускони, информира вчера НТВ. Експремиерът гостувал на президента в Горни Алтай, като за доброто им настроение се грижели два танцувални колектива.

 

„Детайли не мога да ви съобщя, но Путин и Берлускони действително бяха в Алтай, като г-н Берлускони беше там с частна визита”, потвърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА „Новости”. Руският държавен глава се отправил на

 

кратък отдих

 

в живописния планински район след посещението си в Хакасия, където инспектира строителството на нови жилища за хората, останали без покрив след пожара в региона. По информация на медиите по време на отдиха си двамата приятели се насладили на майсторството на ансамбъла за руски народни танци „Урсул”, ръководен от заслужения работник на културата Константин Маличев. Пред домакина и госта от Италия своите сценични умения продемонстрирали и талантите от държавния младежки ансамбъл за песни и танци „Алтай”. Неговата ръководителка Лейла Маличева се похвали на страницата си в социалната мрежа „ВКонтакте”, че възпитаниците й са показали 4 алтайски танца, като след изпълнението Путин ги похвалил и им благодарил. Маличева, цитирана от Altapress.ru, съобщава още, че подготовката за импровизирания концерт протекла при пълна секретност - изпълнителите до последно не знаели пред кого ще пеят и танцуват. Ръководителката на „Алтай” пише в социалните мрежи, че концертът се е състоял в „резиденцията на брега на река Катун”. НТВ уточнява, че най-вероятно става дума за почивната база „Алтайско подворие”, която се стопанисва от газовия гигант „Газпром”. В нея отмарят само

 

високопоставени лица и важни гости от чужбина

 

пише пресата. Според интернет вестника Znak.com Путин и Берлускони са прекарали три дни в базата за отдих, като през това време двамата се разхождали по брега на река Катун, ловили риба и опитали специалитетите на местната национална кухня. Комплексът „Алтайско подворие” е разположен в закътано живописно място, далеч от хорските очи, поради което хората го наричат „Вилата на Путин”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване