06/30/15 07:15
(http://www.klassa.bg/)

С Toto към прогрес (ив)

 Велика група, която ни спести голяма част от хитовете си, но пак ни подари бутикова вечер! Toto свириха пред по-малко от 10 000 души в „Арена Армеец”, но в рамките на два часа показаха защо са институция в прогресив рока. Без излишни фанфари петорката от Ел Ей излезе малко след 20 ч, за да каже първото си „здрасти” пред българска публика след 15-годишна пауза. Дейвид Пейч (акустично пиано), Стив Поркаро (клавир), Стив Лукатър (китари), Дейвид Хънгейт (бас) и вокалистът Джоузеф Уилямс откриха вечерта с Running Out of Time, а трептящите им с всяка нота силуети прозираха зад бял параван. Той се свлече при първите акорди на I'll Supply the Love и
мелодичната приказка за ценители започна да се случва
– спретнат с цилиндър, шалче и строго сако, Пейч напускаше периодично пианото, за да играе на криеница с публиката, скатавайки се с палава усмивка зад колегите си. Ярките цветове в хавайската риза на Лукатър не успяха да изместят фокуса от бързите му пръсти върху грифа. С титуляр зад микрофона Джоузеф Уилямс Toto звучаха по-душеизваждащо от всякога, но именно блендата на Лукатър предизвика екзалтиран вой сред тълпата, припяваща на Pamela и I Wont Hold You Back. “София, за мен е чест, че сме заедно! Скъсвате гърлата си от пеене, но се надявам да ми помогнете и за това парче”, каза Уилямс преди старта на Hold the Line.
Групата свали шапка на вече покойните Джеф и Майк Поркаро, а Лукатър посвети The Road Goes On на Крис Скуайър, басиста на Yes, който засвири сред облаците сред кратка битка с левкемията. До края на вечерта Toto разгърнаха магическия потенциал на синглите от новия си албум Toto XIV, като
топ попаденията бяха  Orphan и Great Expectations.
След еуфоричен скок с Rosanna музикантите слязоха от сцената, за да се върнат за два биса минута по-късно. На прощаване прогресив рок машината изсвири On the Run и неувяхващата Africa.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване