06/30/15 20:14
(http://pik.bg)

Създават координационен съвет за членството ни в еврозоната

Създават координационен съвет за членството ни в еврозоната

Проект на постановление за създаване на координационен съвет за подготовка на България за членство в еврозоната ще обсъдят министрите на редовното си заседание в сряда.

В дневния ред на правителственото заседание има 39 точки. Сред тях и тази за проект на постановление за създаване на съвет по енергийна сигурност.

Кабинетът се очаква да приеме решение, с което да предложи на президента да награди с ордени за Никола Дагоров и Ради Радев. Освен за Радев министъра на културата внася и друг проект за решение за предложение за награждаване на Виолета Бахчеванова с орден "Св. Св. Кирил и Методий" огърлие.

Министрите ще обсъдят и проект на решение, внесен от земеделския министър Десислава Танева за приемане на отчет, свързан с бездомните кучета. Отчетът е за изпълнение на общински програми за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на страната за 2014 г.

Две от точките на правителственото заседание са свързани с фонд "Солидартност" и двете са внесени от регионалния министър. Едната е за изменение на правителствено постановление от миналата година за определяне на органите и реда за управление и контрол на средствата от Фонд "Солидарност" на Европейския съвет.

Втората е отмяна на решение на кабинета от миналата година за определяне на методология за разпределение на средствата, получени от България по линия на Фонд "Солидарност" на Европейския съвет. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване