06/30/15 10:58
(http://radiomilena.com/)

Хоро край поморийския бряг – 2015 (видео)

20150627163455(1)

Над 800 танцьори от 35 танцови състава от цялата страна играха български хора близо пет часа на централния площад в Поморие. Фестивалът “Хоро край поморийския бряг” е организиран от Община Поморие и Танцов клуб “Чайка” с худ. ръководител Лиляна Христова. Безспорно идеите и организационните качества на талантливата поморийка дават възможност на Поморие да се развива все повече в сферата на културния туризъм.
Броени часове след танцовото надиграване Radio Milena.com пусна на страницата си във Фейсбук кратък видеоклип, който за много кратко време бе изгледан от над 10 000 потребители на социалната мрежа.

Вижте тук!

Сега ви предлагаме да видите запис на внушителната и впечатляваща хореография на фестивалното хоро “Варай Кальо” в съпровод на гайда и дайре, което бе разучавано в рамките на миналогодишния фестивал. Многобройните зрители видяха още хореографията на “Тракийска ръченица”, “Ръка”, “Бучимиш” и др.
С много настроение и пъстротата се проведе и танцовото надиграване на откритата сцена на читалище “Просвета 1888″, където всички танцови състави изпълниха традиционни хора от своя район.

Вижте хореографията на някои от общите хора на всички участващи танцови състави!

Публикувана на 06/30/15 10:58 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5NAEuzKF-G8/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване