06/30/15 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Янис Матос: В този труден за Гърция момент, трябва помощ

 "Ситуацията в Гърция е много зле и с всеки ден става още по-зле. Но за това не е виновна само Гърция", каза пред БГНЕС благоевградският бизнесмен Янис Матос.

Матос е от Атина, от 17 години обаче се занимава с бизнес в нашата родина. От 1998 година живее в България, произвежда кубинки за гръцката армия, занимава се и с търговия.

"В този труден за Гърция момент, трябва да имаме помощ от Германия, Франция, Италия, САЩ, Русия и разбира се от България, за да можем да направим нещо ново и да имаме надежда за утре", смята Янис.

Запитан дали в неделя ще се прибере в родината си, за да участва в нарочения за 5 юли референдум, мъжът отговаря положително и категорично. "17 години съм в България, до сега никога не съм гласувал в Гърция. Този път ще отида на всяка цена, за да кажа "не" на тази сделка. За да имат гърците работа, бизнес, за да има "утре". Референдумът не е за излизане от Европейския съюз, против еврото, и да въведем наново драхмата".

Матос признава, че за Алексис Ципрас не е гласувал, но подкрепя действията на гръцкия премиер. "Никога не съм гласувал за партията на господин Ципрас, но на 100 процента съм зад това, което прави. Ще гласувам против сделката, която ще бъде катастрофална за Гърция. Искаме нова сделка, за да не идват и да вземат парчета от Гърция", е мнението на гръка.

Според него банковата криза в Гърция няма да се отрази на бизнеса, който развива в България. Разбира се, че ще има затруднения, но те ще са за 10-15 дни. Матос смята още, че в България бизнес може да се прави: "Държавата ви помага, ние също ви подпомагаме, трябва да сме близо един до друг, за да продължаваме напред".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване