07/01/15 21:38
(http://www.klassa.bg/)

"Wave rider" - изложба за любовта, страстта и чувството да бъдеш свободен

 Изложба за любовта, страстта и чувството да бъдеш свободен или за всичко онова, което е сърфингът представи младият скулптор и сърфист Георги Георгиев – Jojo в галерия "Ракурси", предаде репортер на БГНЕС.

"Wave Rider" разказа за голямото удоволствие от мига, когато в безкрайното море сърфистът остава насаме с огромната вълна и дъската. За твореца пък това е начин да се освободи от всичко и когато поеме скицата, която го очаква на брега, да нарисува всеки път нещо различно, каза пред БГНЕС Георги Георгиев – Jojo.

Експозицията се фокусира върху индивидуалността на сърфиста като всяко произведение представлява своеобразен артефакт, разказващ историята на един истински "wave rider". Привидно агресивен и интровертен, той е част от затворено общество, отдадено единствено на сърфинга. То не допуска новоизлюпените позьори, обикалящи по плажовете с новите си лъскави сърфове, тъй като мястото на истинския сърфист е във водата. А там дебне най-голямата опасност – вълната, която дава живот, но също така толкова лесно може да го отнеме.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване