07/01/15 20:31
(http://www.klassa.bg/)

БДЦ застава зад исканията на ловците и риболовците

 Народният представител и съпредседател на партия „Български демократичен център“ Стефан Кенов се срещна днес с председателя на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ Иван Петков и главния секретар на сдружението Васил Василев. Бяха обсъдени проблемите в сферата на лова и риболова в България. От съюза заявиха, че е необходимо незабавно приемане на Стратегия за ловното стопанство в България и приемането на нов закон за лова с ясни правила, регламенти и отговорности на всички субекти, което да гарантира изпълнението на стратегията. 

 

Кенов бе единственият народен представител, който повдигна проблема с изграждането на заграждения от частни арендатори и незаконното улавяне на дивеч с капани, и пускането му за масово избиване в тези ограждения.  Националното сдружение, в което членуват около 115 000 от заверилите билетите си тази година ловци, събират национална подписка с искане техните предложения да залегнат в нов закон за лова и опазване на дивеча. "БДЦ застава зад най-голямата неправителствена организация в страната, която полага най-голямата грижа за запазване на местообитанията и видовото разнообразие в българската природа", заяви по време на срещата Кенов и допълни, че охраната и опазването на ловните ресурси, както и рибните запаси и българската гора трябва да бъде осъществявано от държавата, чрез участието на служители на Изпълнителна агенция по горите.

Според Стефан Кенов частни ловни охранители нямат възможността и правомощията да осъществяват административно-наказателни функции, те се осъществяват от държавната горска стража от времето на създаването й преди 115 години.

 

"БДЦ ще подкрепи всички разумни предложения на Националното ловно-рибарско сдружение", каза още съпредседателят на партията.

От сдружението представиха всичките си искания в нарочна декларация. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване