07/01/15 11:21
(http://pik.bg)

Експерт: Предлаганата наредба за намаляване на разходите за екоенергия нарушава европейските принципи

Експерт: Предлаганата наредба за намаляване на разходите за екоенергия нарушава европейските принципи

Предлаганата наредба за намаляване на тежестта, свързани с разходите за екоенергия на бизнеспотребителите, е дискриминационна и неприемлива, смятат от Асоциацията на индустриалния капитал в България. "Тук е нарушен основополагащ европейски принцип – мисли първо за малките консуматори. В тази наредба се мисли единствено само за най-големите, но и за тях не се мисли достатъчно."

Това каза за БНР председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев:

"Искаме да се спазят насоките на Европейската комисия, които не допускат дискриминационни ограничения и непрозрачност. Наредбата ще даде възможност за облекчение на 30-ина големи консуматори на електроенергия и то не достатъчно. Те очакват намаление на електроенергията, а ще получат, увеличение от 8-10%."

"Наредбата има вътрешни противоречия. Основният ѝ дефект е, че не прилага насоките на ЕК, а те са направени въз основа на за задълбочен анализ на оценка на въздействието. Всичко това с лека ръка не трябва да се загърбва."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване