07/01/15 09:02
(http://www.dnevnik.bg/)

Има политическа намеса за антиромските настроения, смята Камен Костадинов от ДПС


"Очевидно е, че има политически подклаждане на напрежението с ромите. От 20 арестувани при протестите в Орландовци, никой не е от квартала. Защо тези хора са там, кой ги праща", попита по Би Ти Ви депутатът и член на ръководството на ДПС Камен Костадинов.

Попитан дали не стой той зад привличането на агитките на подобни протести, като използва позицията си в Българския футболен съюз, Костадинов каза, че няма как това да е вярно, тъй като ултрасите и агитките обикновено скандират срещу ДПС. Той прогнозира, че "Патриотичният фронт" ще продължи подкрепата на правителството, като бъде обявено, че кабинетът прави необходимото, за да реши ромският проблем. Както е известно днес изтича срокът, даден от партията на Валери Симеонов за адекватни мерки, като от тях зависи и дали "патриотите" ще останат в управляващата коалиция.

Камен Костадинов обяви, че ДПС никога не е управлявало, за да може да реализира вижданията си за справяне с ромския проблем. Той допълни, че за ставащото са информирани партньорите на партията в Европа и изрази надежда, че оттам ще дойде натискът и рецептата за разрешаване на конфликтите.

В отговор на въпрос, Костадинов каза, че ДПС е част от опозицията, като подкрепата на определени предложения на управляващите е факт, когато има съвпадение на позиции. "Нямам информация Делян Пеевски да влиза в "Левски". Не знам такова нещо нито в качеството си на член на БФС, нито като човек от ръководството на партията, нито като приятел на Пеевски", каза Камен Костадинов.

Попитан дали ДПС ще продължи да отстоява възможността да се прави предизборна агитация на майчин език, той обясни, че няма как да има промяна "по тази толкова важна за България и Европа теза". "Има фиксация върху турския език", смята Костадинов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване