07/01/15 02:45
(http://pik.bg)

Имамите чакат присъда днес от Пловдивския апелативен съд

Имамите чакат присъда днес от Пловдивския апелативен съд

Днес в 13 часа Пловдивският апелативен съд ще произнесе присъдата по т.нар. дело на имамите. Подсъдими по него са Ахмед Муса Ахмед, Саид Мутлу, Абдуллах Салих, Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдуррахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа, а обвинението е за проповядване на антидемократична идеологията.

С две обвинения- и за насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация са Ахмед Муса Ахмед и Саит Мутлу. Окръжен съд- Пазарджик постанови ефективна присъда от 1 година на Ахмед Муса Ахмед, условна и глоба на Саит Мутлу и Абдулах Салих, останалите обвиняеми се разминаха с глоби. Присъдата бе обжалвана както от Апелативна прокуратура- Пловдив, с искане за по-строги наказания, така и от обвиняемите, които не се признават за виновни и настояват за оправдаване.

Днес делото най- сетне ще приключи. Половин час преди началото на заседанието пред Съдебна палата са обявили акция членове на ВМРО в Пловдив, очаква се да се включат и хора от НФСБ. Те ще черпят с турска баклава в знак на почит на жертвите от терористичните актове на радикалните ислямисти- " от окървавения плаж в Тунис, завинаги смълчаната редакция на вестник " Шарли Ебдо" и дори двамата отдавна забравени български шофьори, които бяха обезглавени в Ирак преди години". Според организаторите, тероризмът, който Ислямска държава практикува, е в основата на идеологията, за която са осъдени имамите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване