07/01/15 08:41
(http://pik.bg)

Министър Ненчев: Тъпан прах не събира

Министър Ненчев: Тъпан прах не събира

"Тъпан прах не събира." Така министърът на отбраната Николай Ненчев коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви нападките към него заради настаняването на американска военна техника на наша територия.

"В рамките на НАТО всички тези операции се планират предварително. Тази истерия се създаде и преекспонира от определени заинтересовани кръгове, но няма нищо страшно", категоричен бе той.

По думите на Ненчев става дума за заинтересовани политици и журналисти, „същите тези, които твърдяха, че ще разполагаме ядрени ракети край Шабла; същите тези, които твърдяха, че американските танкове идват и до един-два месеца ще нападнем Русия“.

„Те системно дезинформират“, увери Ненчев. "Ние имахме информация, че ще бъде прието едно такова решение, че ще бъде разположена техника", продължи той.

Николай Ненчев отново подчерта, че питане към него за постоянно оставане на техниката у нас не е постъпвало.

"Танковете са разположени временно в България след ученията ще заминат там, където са нужни", изтъкна военният министър. "Ние сами ще охраняваме въздушното си пространство", уведоми Ненчев, по думите на който този въпрос не стои на дневен ред.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване