07/01/15 16:13
(http://pik.bg)

Пострадала от свлачището в Перник: Стените на къщата се цепеха! (снимки)

Пострадала от свлачището в Перник: Стените на къщата се цепеха! (снимки)

Чу се шум от пропадане на къщата. Веднага скочихме със съпруга ми. Стените се цепеха като салфетки, а пода беше на вълни. Взехме най-необходимото и изтичахме навън. Най-важното бе да се спасим“, през сълзи разказа собственичка на най-тежко пострадалата къща в Рудничар Румяна Павлова, пише Мироглед.

IMG_9695 [640x480]

Тази сутрин се активизира свлачище заради незаконни мини, прокопани от роми, което пропука три къщи и една улица в квартала. Незабавно е свикан кризисен щаб, който е обявил бедствено положение, а семействата са били евакуирани и настанени в общински жилища.

IMG_9690 [640x480]

Румяна с ужас наблюдаваше днес как тежки машини рушат близкото бомбоубежище, под което са минали незаконните галерии с дължина около 20 метра и дълбочина около 15 метра. Улицата й бе отцепена с полицейски ленти, а сама тя бе принудена да обядва пица върху капака на лека кола.
„Така ли да посрещна внучето си? Това ли трябваше да се случи, за да ни обърне някой внимание. От години подаваме сигнали, че копаят под къщите ни“,  с възмущение и болка обясняваше Румяна.

IMG_9697 [640x480]

Нейната съседка Сирма пък се отървала сравнително по-леко. Напукан бил само двора. Тя и семейството й също били евакуирани.


„Чакаме специалисти да дойдат да огледат и се надяваме, че няма да ни блъснат къщите“, каза за „Мироглед“ Сирма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване