07/01/15 06:52
(http://www.klassa.bg/)

Президентът на Египет обеща закони, които ще ускорят изпълнението на смъртни присъди

 Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси обеща закони, които ще ускорят изпълнението на смъртни присъди, пише британският вестник The Guardian. На погребението на убития при атентат в понеделник главен прокурор на страната Хишам Баракат ал Сиси изрази готовност да продължи да се бори за налагането на ускорени съдебни процеси и съкращаването на сроковете за обжалване, за да се гарантира изпълнението на екзекуции на онези, които са осъдени на смърт. 
"Ръката на правосъдието е прикована от закона. Ние няма да чакаме. Ще изменим закона, за да прилагаме правосъдието възможно най-бързо", заяви след погребението на Хишам Баракат във вторник държавният глава на Египет, като допълни, че "ако има смъртна присъда, значи ще бъде изпълнена смъртна присъда". 
От редакцията припомнят, че екзекуциите в Египет се изпълняват само след разглеждането на редица обжалвания. Но ал Сиси може действително да промени ситуацията, тъй като правомощията му включват издаването на укази със силата на закон. Така че той има техническата възможност да ускори изпълнението на смъртни присъди в страната. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване