07/01/15 21:45
(http://www.klassa.bg/)

Русия забрани йогата – приличала твърде много на религиозен култ

 Русия забрани йогата. Счита се, че дейността приличала твърде много на религиозен култ. Две студиа в страната вече са получили писма от властите да прекратят дейността си, съобщава The Independent.

Двете студиа, които са попаднали под забраната, разпространяват вида Аура и Ингара, които са най-популярните видове на стария континент. Писмата ги оприличават като „неразривно свързани с религиозни практики” и призовават собствениците да спрат с дейността.„Всички са уплашени и учудени”, възмущава се учител в центъра, цитиран от изданието. Хинди традицията вярва, че Халта йога е била открита от Шива – една от главните божества на индуизма, и предавана последователно през учениците.

Миналата седмица видях стотици хиляди хора по целия свят да празнуват първия по рода си Международен ден йога. В същия ден имаше доста спорове в Индия, когато мюсюлмански политици заявиха, че това е опит да принуди хората да отговарят на хиндуистките практики, които излизат срещу ислямския преподаване. Проучване от 
2012 проучване, установява, че около 8.7 на сто от населението на САЩ, практикуват йога всеки ден.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване