07/01/15 07:28
(http://www.klassa.bg/)

Самолет се заби в хотел в Индонезия

 Над 113 души загинаха, след като военнотранспортен самолет “Херкулес” се разби в хотел и жилищна зона в индонезийския град Медан, предаде Ройтерс.

 

Броят на жертвите може да се увеличи, защото това е броят на пътниците на борда на самолета, по всичко личи, че никой от тях не е оцелял, а под развалините ще има още жертви, съобщиха местните медии.

 

Според британския в. „Гардиън” самолетът е паднал няколко минути след излитането си от военна база в град Медан, в посока отдалечените острови Натуна. Местна телевизия показа квартал с къщи и хотели, обхванати от пламъци и гъст черен дим. “Видях самолета рязко да променя курса си още след излитането си от летището, след което видях да се издига пушек”, споделя местен жител.

 

Това е вторият случай за последните десет години, когато самолет се разбива в квартал на град Медан. През септември 2005 г. катастрофа на “Боинг 737” на компанията Mandala Airlines взе живота на 147 души, включително 30, намиращи се на земята.

 

Медан е един от най-големите градове в Индонезия със своите 3,4 милиона жители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване