07/01/15 06:29
(http://www.klassa.bg/)

Три процента от американците спят със смартфон в ръце, сочи проучване

 Доклад на Bank of America за тенденциите в мобилността на клиентите показва, че пълнолетните американци не могат да се разделят с мобилните си устройства, дори когато спят, пише CNET. 71 процента от участниците в проучването казват, че докато спят смартфоните им са на нощното шкафче, 13 на сто спят с телефони в леглото, а 3 процента заявяват, че спят с телефон в ръцете си, тъй като не могат да издържат без физически контакт с устройството. Тези 3 процента не изглеждат много, но впечатляващите 23 на сто разкриват, че са заспивали със смартфон в ръка поне веднъж. Този процент се увеличава на 44, когато става въпрос за възрастовата група между 18 и 25 години. 
Нещата не свършват до тук. 35 процента от анкетираните посочват, че първото и най-важно нещо, когато се събудят сутрин е телефонът им. Така едва 17 процента сформират групата, която смята чашата кафе за сутрешен приоритет. Това означава, че някой трябва да изобрети устройство, което съчетава док станция за смартфон и машина за кафе. 
Изследването обхваща 1000 пълнолетни американци, които притежават смартфони и банкови сметки в Bank of America. В рамките на проучването са задавани и въпроси като колко често анкетираните проверяват телефоните си, колко често използват банковите си приложения и дали биха могли да оцелеят един ден без смартфон – 44 процента казват, че не биха могли. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване