07/03/15 06:38
(http://www.klassa.bg/)

Apple Watch 2 ще има и видеокамера

 Apple Watch 2, който трябва да се появи през 2016 г., ще има и видеокамера. Това съобщи сайтът 9to5mac, позовавайки се на анонимни източници, запознати с плановете на американската корпорация.

 

На лицевия панел на часовника ще бъде вградена камера FaceTime, с която потребителите могат да осъществяват видеоразговори. Освен това второто поколение Apple Watch ще бъде по-независимо от iPhone благодарение на нов чип за безжична връзка. Така за обновяване на приложения, получаване на електронни писма и съобщения вече няма да е необходимо часовникът да бъде свързван към смартфона.

 

Apple Watch 2 вероятно ще има функцията Find my Watch, която ще работи почти по същия начин като Find my iPhone за мобилните апарати. Тя определя къде се намира устройството и при необходимост го блокира.

 

Второто поколение умни часовници на Apple ще имат по-мощна батерия, макар че капацитетът й все още не е известен. Проведеното от компанията проучване за нивото на удовлетвореност на потребителите показва, че средно в края на деня акумулаторът е останал с 30-40% заряд.

 

Apple ще използва още по-разнообразни луксозни материали за корпуса на часовника. Освен съществуващите сеща стоманен и златен, вероятно ще се добавят волфрамов, паладиев, титанов и платинен. По този начин компанията ще запълни нишата между относително евтините модели от линията Steel, които струват от 549 долара, и луксозните, чиято цена стига 17 000 долара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване