07/03/15 13:21
(http://pik.bg)

Баварският министър на правосъдието се срещна с Плевнелиев и Иванов

Баварският министър на правосъдието се срещна с Плевнелиев и Иванов

Баварският министър на правосъдието проф. д-р Винфрид Баусбак се срещна в София с българския държавен глава Росен Плевнелиев и веднага след това със своя български колега министър Христо Иванов за работни разговори. Българският правосъден министър вече бе на посещение в Бавария през месец февруари тази година и наред с другите срещи посети и Академията за обучение на служителите в местата за изтърпяване на наказания в Щраубинг, съобщиха от германското посолство у нас.

Баусбак относно неговото посещение в София в отговор на визитата, заяви, че те отново дават важен сигнал за добрите българо-баварски отношения в областта на правосъдието. "Според мен се разбира от само себе си, че ние ще подкрепим нашите български колеги в рамките на възможното при по-нататъшното развитие на тяхната правна и правосъдна система по най-добрия начин", подчерта Баусбак.

Така например е мислим трансфер на ноу-хау при обучението в областта на изпълненията на наказания за лишаване от свобода. Освен това ще се провери доколко Бавария може да подкрепи българските съдилища и про-куратурата, за да се подобри ефективността на наказателното прaвораздаване. Баусбак заключва: "Нашата цел е ясна: Бавария иска конструктивно да съпътства България по нейния път и така да допринесе за успеха на европейската интеграция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване