07/03/15 12:36
(http://pik.bg)

Голямата Косматка тъне в бурени

Голямата Косматка тъне в бурени

Прочутата гробница на Севт III в Долината на тракийските царе, от която бяха взети куп артефакти за изложбата на тракийските съкровища в Лувъра, вече четири месеца е затворена за посетители,.

Заради пропадане на земни маси във вътрешността тя не приема посетители. Обещанието на местните власти бе, че за празника на розата могилата ще отвори врати, но това не се случи. От празника на розата вече мина един месец, а съоръжението още е затворено. Бурените са превзели предмогилната площадка. Липсва и охрана. Днес около 10 часа докато вървяха снимките за този репортаж пристигна служебната кола на музея с директора Момчил Маринов.

В момента, в който видяха, че екип на БГНЕС снима изоставеното могилно съоръжение, обърнаха колата и си тръгнаха, дори не спряха за миг, явно притеснени от неудобни въпроси. Докато работеше, в гробницата с уникална архитектура преминаваха по стотици туристи на ден. Затварянето й за близо четири месеца води до огромни загуби на свежи средства в общинската хазна. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване