07/03/15 22:00
(http://www.dnevnik.bg/)

Има разговори Мая Манолова да е новият омбудсман, потвърди Илияна Йотова


Има разговори Мая Манолова да бъде предложена за омбудсман, каза днес по БНТ евродепутатът Илияна Йотова. Според нея Манолова би била най-добрият омбудсман и го е показала не само с професионалния си опит. "В душата си тя носи енергия и жар, за да бъде истински защитник на българските граждани", допълни Йотова.

Помолена за коментар, дали изборът на Манолова няма да е разменна монета за подкрепа на съдебната реформа, както се твърди, евродепутатът обяви, че ако има съмнения за това изборът ще бъде блокира от БСП.

Йотова нарече готвената съдебна реформа ялова и фалшива. "Преговорите за промяна на Конституцията зациклиха, недай боже да се отложи реформата, заради изборите, влизаме в период на избори почти всяка година", каза тя. Йотова допълни, че БСП има позиции и по рамката, и по конкретния закон за съдебната власт.

Коментирайки изключването от ръководството на БСП на Антон Кутев и Кристиян Вигенин, евродепутат каза, че лидерът има право да  си избере хора, с които да работи. "Коалицията е БСП лява България, така че за местните избори ще търсим сътрудничество с АБВ", допълни Йотова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване