07/03/15 10:43
(http://pik.bg)

Кунева: Трябва да анализираме антикорупционния опит на другите европейски държави

Кунева: Трябва да анализираме антикорупционния опит на другите европейски държави

"Трябва да анализираме антикорупционния опит на другите европейски държави и да преценим какво е приложимо у нас и как да го въведем. Не изключвам през следващите месеци да предложим конкретен правен акт за скрепяване на разбирателството и за осигуряване на стратегически партньор". Това каза Меглена Кунева.

Тя поясни, че новият антикорупционен закон вече е внесен в Народното събрание и е разпределен в четири комисии. „Това е сериозен знак за внимание, но се надявам бързо да се стигне до приемането на закона. Предстои ни създаването на нов орган и опитът на Полша и Хърватия в това отношение е много важен", коментира Кунева.

По думите ѝ централното антикорупционно бюро в Полша работи от 2006 година, а в Хърватия е създадена служба за борба с корупцията и организираната престъпност през 2011 година. „Важно да разберем как тези държави успяха да напреднат и какви трудности са срещнали по пътя", допълни още Меглена Кунева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване