07/03/15 21:29
(http://pik.bg)

Меглена Кунева и Илияна Йотова кръстосаха шпаги за Гърция в "Панорама"

Меглена Кунева и Илияна Йотова кръстосаха шпаги за Гърция в "Панорама"

Вицепремиерът Меглена Кунева и евродепутатът Илияна Йотова кръстосаха шпаги за Гърция в телевизионен ефир.  Двете дами показаха кардинално противоположни позиции в предаването "Панорама" на БНТ. Кунева подхвърли на опонетката си "Човек трябва да бъде честен". А Йотова пък отвърна: "Не спекулирайте с честността". 

"Ако Гърция не предложи решение, което да работи, няма как отговорността да се прехвърли на друг гръб. Не може да не се плащат дългове. Да се казва "Няма да платим, няма да платим", както е заглавието на една пиеса (б.а. пиесата на Дарио Фо), това не е начинът", каза в предаването "Панорама" на БНТ вицеприемиерът Меглена Кунева. 

"За 5 г. бедността се увеличи два пъти в Гърция. Тръгна се от замразяване на заплатите и се стигна до страхотни съкращения. Говорят само, че гърците са мързеливци. Това е несправедливо", отвърна евродепутатът Илияна Йотова.

"Когато една държава решава да влезе в еврозоната, тя знае всички правила. Това е събрание за пораснали хора. Без да има баланс от това как се развиват публичните й финанси, не може. Например да намалят администрацията. Както направи Португалия, когато беше в подобна криза", поясни Кунева.

"Аз съм оптимист. Какъвто и да е разултатът от референдумът, ще има нови преговори. И правителството ще бъде по-силно, защото ще има подкрепата на народа си зад гърба си", поясни Йотова. И уточни, че въпросът за Гърция според нея е излязъл от финансовите си параметри и е влязъл в политическа плоскост.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване