07/03/15 20:40
(http://www.klassa.bg/)

Месечната томбола на „Букварино" избра 19-годишната Красимира Патерова да заведе семейството си на тридневна екскурзия в България

 Игрознанието "Букварино" продължава да раздава екскурзии до историческите градове на България и да радва малки и големи. Вторият победител от играта на www.bukvarino.bg бе изтеглен днес, а големият печеливш се казва Красимира Патерова. Красимира е на 19 години, от село Гложен, област Враца, предстои и да започне обучението си в Университета за световно и национално стопанство. Младото момиче обича да чете книги, да пътува и да научава нови неща. „Живея с дядо ми и баба ми, а майка ми и леля ми са най-добрите ми приятелки, имам по-малък братовчед, който ми е като брат и ще се радвам да споделя спечелената екскурзия с него“, това сподели Красимира Патерова. Тя, заедно със своето семейство получават тридневна екскурзия „По стъпките на българската история“. Семейството на победителката ще посети град Велико Търново и ще има възможността да опознае величествения комплекс „Царевец“ и всички  исторически забележителности в старопрестолния град.

Томболата се разигра сред хлапетата в частна детска градина "Доверие", град София, а наградата е осигурена от компания "Лактима".  От „Лактима“ обещават предстоящата екскурзия да е изпълнена с много положителни емоции и посещението във Велико Търново да остане един незабравим спомен за семейството на победителката.

Петя Симеонова, доброволец в „Сдружение Азбукари“ с помощта на децата, изтеглиха името на победителя. Петя пожела успех и на бъдещите участници в надпреварата на www.bukvarino.bg.

Екипът на Азбукари запозна децата от детската градина с иновативния учител по български език, правоговор, правопис, история и математика. Малчуганите запленени от играта, започнаха да редят думи с картите, а най-голям интерес предизвика образа на Васил Левски. Общо 60 бележити личности са изобразени на картите „Букварино“, а в комплекта има и две карти ключ, книжка – „Исторически лабиринт на познанието“ и две училищни тетрадки. Това заяви главният координатор на „Сдружение Азбукари“ – Яна Трендафилова.

Освен нови знания и голяма награда, всеки който си вземе комплекта – „Букварино“ ще помогне за създаването на модерна училищна стая във Велико Търново. Чрез нея децата ще могат да се възползват максимално от новите технологии в процеса на обучение.  Това е следващият образователен проект на екипа на Азбукарите „Креативни мислители".

Всеки, който иска да се включи в томболата на сайта www.bukvarino.bg, трябва да отговори правилно на въпросите, свързани със съдържанието на книгата „Исторически лабиринт на познанието“, част от комплекта „Букварино“. Любознателните могат да спечелят екскурзия, която ще гарантира незабравими моменти. За да станете победител от месечната томбола на играта с "Букварино", освен късмет, необходимо условие e да притежавате образователния комплект, който може да бъде взет от www.azbukari.org. При получаване на наградата, трябва да ни покажете взетото от Вас помагало. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване