07/03/15 08:31
(http://pik.bg)

Омбудсманът: Ромският проблем е огромен

Омбудсманът: Ромският проблем е огромен

Пазарът за електроенергия трябва да се либерализира. Това ще доведе до свободен пазар и всеки ще може сам да си избира доставчиците на ток. Това каза в сутрешния блок на БНТ омбудсманът Константин Пенчев. Той коментира и здравната реформа.

Трябва да оставим правителството да работи. Аз не разбирам от здравеопазване повече от д-р Петър Москов. Аз му вярвам. Ако все пак правителството не се справи, ще си понесе отговорностите. Трябва да оставим специалистите да работят, поясни той. 

Трябва да помогнем ромите да се образоват и квалифицират, за да могат да работят и да си плащат данъците. В една ромска махала не трябва да се търсят незаконни постройки, а законни. Според мен в тези махали надали има законна постройка. Политиците и кметовете носят вина за това. Когато посетих Гърмен, разговарях и с протестиращите, и с ромите. Общото между двете страни беше твърдението, че няма държава. С бутането на четири къщи няма да постигнем нищо. Не можем да ги оставим тези хора на улицата, допълни омбудсманът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване