07/03/15 17:55
(http://www.dnevnik.bg/)

Родители негодуват срещу учителя по физика Теодосий Теодосиев


Родители от Казанлък протестират срещу учителя по физика Теодосий Теодосиев, който стана мъж на годината за 2014 година. Родителите са недоволни, защото пишел масово двойки на децата им, показа репортаж на "Нова телевизия". 

Теодосий Теодосиев е главен учител по физика и астрономия в ПМГ "Никола Обрешков" - Казанлък, и повече от 30 години е ръководител на безплатната "Школа ТЕО" по приложна математика и физика. Създател е на собствена "Методика за формиране на силов интелект". Негови възпитаници печелят 8 от 12-те златни медала, завоювани от български участници на Международната олимпиада по физика. В школата му се готвят ученици от Великобритания, Швейцария и други европейски държави.
 
Пред "Нова телевизия" родителят Юлия Иванова разказа, че учителят често отсъствал и през тази година се върнал от болничен за един ден и написал набързо оценките за годината, като резултатите били плачевни за мнозина от учениците.
 
Красимир Балашев твърди, че Тедосиев карал децата да ходят в неговата школа и това вдигало успеха им, а ако не посещаваш школата, получавали ниски оценки. Той добави, че през цялата година преподавателят не нанася никакви оценки в дневника и бележниците и накрая на годината е голяма изненада и за родителя, и за ученика да видят двойка. Освен това преподавал на много по-високо ниво, отколкото изисквала учебната програма.
 
Теодосий Тедосиев отрече твърденията на родителите. Според него малцина са учениците, недоволни от него и това са деца, които нямат никаква мотивацията да учат. "Написал съм двойка само на 2 процента от учениците. Предложих на родителите от моята заплата да плащаме на външни учители да изпитват децата им, но те не искат. Аз не искам да знам кое е детето на лекаря, детето на попа и на директора на училището, за да им напиша честни оценки. Но родителите не искат честни оценки, кой знае защо", каза учителят. По думите му зад тези обвинения се крият други цели. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване