07/03/15 07:02
(http://www.klassa.bg/)

САЩ искат да продължат да доминират

 Новата Национална военна стратегия 2015 на САЩ призовава за запазване доминацията на САЩ в света. Американските военни трябва да запазят ангажимента си по света по отношение на конкуриращи държави и организации, а в същото време да подкрепят регионалните съюзници и да насърчават американските ценности, се казва в стратегията. В документа се отбелязва, че САЩ са „най-силната нация, която се радва на уникални предимства в технологиите, енергетиката, съюзите и партньорствата и демографията”. Обаче тези предимства са оспорвани от държави като Русия, Иран и Северна Корея и неправителствени организации - особено „екстремистки организации” като „Ислямска държава” и талибаните.

 

От своя страна Русия обяви, че новата американска военна стратегия е конфликтна и няма да помогне за подобряването на отношенията с Москва. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази съжалението си относно езика, използван в стратегията и заяви, че той показва “конфронтационно отношение, лишено от каквато и да е обективност към нашата страна”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване