07/03/15 12:16
(http://pik.bg)

Теменужка Петкова: Ще направим промени в Закона за енергетиката

Теменужка Петкова: Ще направим промени в Закона за енергетиката

Успяхме да се обединим около няколко основни теми, които ще станат факт и ще позволят енергийната система да излезе от тежката ситуация, в която се намира в момента. Първите мерки са свързани с промяна на Закона за енергетиката и Закона за енергията от възобновяемите източници. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на брифинг след среща в Министерски съвет във връзка с проблемите в енергетиката.

„На първо място ще определим по какви цени общественият доставчик ще изкупува енергия от ВЕИ-та. НЕК в качеството си на единствен купувач е длъжен да изкупува цялата енергия от възобновяеми източници. Цялото количество, което се произвежда над часовете ще се изкупува по цена за излишък на балансиращия пазар между 4 и 6 лв.", заяви Петкова.

„Друга промяна, която ще направим, е възможността общественият доставчик да изкупува по-малък обем часове електроенергия, което ще стане чрез приспадане на необходимото количество за техни собствени нужди и на намаляване коефициента на полезно действие", обясни Петкова.

Тя посочи, че от тук нататък КЕВР ще може да се възползва от резултатите, които има Агенцията за държавна финансова инспекция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване