07/03/15 15:35
(http://pik.bg)

Фандъкова: Наш дълг е да пазим това, което историята ни е оставила

Фандъкова: Наш дълг е да пазим това, което историята ни е оставила

 Наш дълг е да пазим това, което историята ни е оставила. Задължени сме да го правим. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, по време на официалното откриване на обновената фасада на къщата музей „Иван Вазов” в центъра на столицата, предаде aгенция „Фокус“.

„В София е празник в навечерието на 165-годишнината от рождението на Иван Вазов и да гледаме тук тази прекрасна градска къща в центъра на града, която ни вдъхва толкова много представи за времето, в което Иван Вазов е живял и творил“, заяви Фандъкова.

„Обстановката е необичайна наистина – градът си живее, колите си минават, а ние говорим за литература, с прекрасното слово на Мирела Иванова, главен уредник на къща музей „Иван Вазов” и с всички присъстващи“, добави тя.

Фандъкова изказа специална благодарност на министъра на културата Вежди Рашидов и на целия му екип, както и на екипа на Мирела Иванова, и на всички, които са помогнали с това дело – да се възстанови фасадата и да изглежда добре, да представи уважението ни към историята, към творчеството на Иван Вазов, към неговото дело и към града.

„Старите къщи трябва да се възстановяват, за да може градът ни, историческият център да придобие вида, който ще пренесе този дух и в поколенията“, каза още кметът на Столична община. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване