07/03/15 07:59
(http://pik.bg)

Чака ни скок на горивата през лятото

Чака ни скок на горивата през лятото

Традиционно, през летния сезон отново ни очаква поскъпване на гората. Експерти коментират, че причините се крият в засиленото търсене и по-скъпия долар. От Българската петролна и газова асоциация прогнозират и недостиг на горива по южната ни границата. Днес бензин А95 се продава средно за 2,32 лв. за литър, а дизелът - за 2,35лв.

Вчера стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отново ще прави секторен анализ и ще търси картел на пазара на горивата. "През последната година се наблюдава динамично развитие на конкурентната среда в сектора на автомобилните горива. На първо място, на международните пазари се наблюдава чувствително понижение на цените на петрола, който е и основната суровина за производство на бензини и дизелови горива. Това поражда необходимост да бъдат детайлно разгледани конкурентните условия на пазара и да бъде установено до каква степен тази тенденция се прехвърля и върху цената на автомобилните горива за крайни клиенти", се казва в съобщението.

Там се отбелязва още, че на пазара на дребно с горива се наблюдава тенденция за промяна на модела на ценообразуване. При някои от участниците са въведени нови пазарни стратегии за привличане и задържане на постоянни клиенти, чрез предоставяне на отстъпки от вече обявената крайна цена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване