07/03/15 21:05
(http://www.klassa.bg/)

Черен петък – жертвите на катастрофи станаха 8

 Още четири жертви има днес на тежка катастрофа край Силистра. Четирима мъже загинаха при тежка катастрофа на пътя Силистра - Добрич, в района на село Богорово. Това е третата за деня тежка катастрофа с жертви за днешния ден. Общо осем души загинаха при пътни инциденти.

Катастрофата е станала около 14 часа днес. Сблъскали са се два автомобила Митсубиши с варненска регистрация и силистренско Рено – Сеган с четирима пътници. И четиримата мъже са загинали на място, съобщи БНР. Шофьорът във варненския автомобил, който бил сам в колата по чудо се е разминал само с леки наранявания. Прегледан е в силистренската болница и е пуснат за домашно лечение. Все още самоличността на жертвите се изяснява. Мъжете са на видима възраст между 40 и 50 години.

Това е третата тежка катастрофа за днешния ден. При първата на автомагистрала "Тракия" тази сутрин загинаха мъж и дете, още двама в тежко състояние с опасност за живота - това е резултатът от челен удар на лек автомобил "Форд" с лек автомобил "Рено" на магистрала Тракия тази сутрин. Инцидентът стана в района на надлеза за Карлово около 5.30 часа тази сутрин. Фордът е с австрийска регистрация, управляван от турски гражданин. Най- вероятно става дума за гастарбайтери, които се връщат през лятото в родината си. Шофьорът е забил челно колата в "Рено" със старозагорска регистрация. Загинали са дете от колата на турското семейство, на видима възраст 8-9 години, както и водачът на "Рено"-то. Шофьорът на Форда и пътник от Реното са в тежко състояние с опасност за живота.

Две жени загинали при тежка катастрофа край Поморие. Тази сутрин на пътя между поморийските села Бата и Медово, вероятно поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. "Рено 19", с бургаска регистрация, управляван от 53 годишния А.Х. от с. Ябълчево, общ. Руен.

С автомобила се придвижвали и 34-годишната дъщеря на водача – Г.М. от с. Ябълчево, 24-годишната К.Ф. от с. Руен / бременна в неустановен месец/ и 16-годишната Х.М. от с. Ябълчево.

При катастрофата са загинали 34-годишната Г.М. и бременното 24-годишно момиче, чиито тела са извадени от смачканото купе на лекия автомобил от служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" – Поморие.

Водачът на автомобила и 16-годишната Х.М. са откарани в МБАЛ – Бургас и настанени в отделение "Неврохирургия" с контузни рани по главата, без опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Поморие. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване