07/03/15 21:16
(http://www.klassa.bg/)

Шойбле харесван повече заради твърдата му позиция за Гърция

 Твърдата позиция на германския финансов министър Волфганг Шойбле по отношение на Гърция и нейната дългова криза е увеличил одобрението му в Германия до най-високите си стойности.

Това показва социологическо проучване в Германия, според което 70% от запитаните са доволни или много доволни от работата на министъра, един от най-доверените политици на канцлера Ангела Меркел, съобщава АФП.

Това са и най-високите резултати за одобрението на Шойбле, се казва още в проучването, направено за германската телевизия ARD и изданието "Ди Велт".Според данните значителна е и подкрепата за кабинета на Меркел като цяло – 57%, което е само с два пункта по-малко от най-високите й стойности.

Допитването също така пита респондентите кой според тях е отговорен за настоящата ескалация на гръцката криза. Според 68% от хората виновник за това е премиерът Алексис Ципрас и неговото ляво правителство. По въпроса за оставането на страната в еврозоната обаче германците са разделени като по равен брой (45%) са за и против оставането на Атина в единния валутен съюз.

В същото време германският министър на икономиката и лидер на Социалдемократическия съюз Зигмар Габриел заяви, че гръцката дългова криза е сравнително малък проблем в Европа.

"Смятам, че сред дискусиите за Гърция ние забравяме..., че това е един относително малък проблем в Европа", каза той, след като спомена конфликтът в Украйна, съобщи Ройтерс. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване