07/04/15 05:37
(http://www.klassa.bg/)

По-красиви с витамин А и Е

 Бързаме от зори до мрак. Затова закусваме на крак. Обядваме в 16 часа, когато е време за следобедна закуска.  Днес пропускаме цитрусовият фреш и морковите, утре ядем само полуфабрикати.  Рядко хората се замислят, че с времето нужният им запас от полезни вещества намалява в организма им и така се получава максимално изтощение. Ето защо сме спали 8 часа, но на сутринта се чувстваме пак като парцал. Причината за лошото ни настроение не е в проблемите, защото те отдавна са решени, а просто са вследствие на липсата на определени витамини. Ето затова трябва всеки човек да внимава какво поема като полезни вещества  с храната си. Витамините са  жизнено необходими и организмът се нуждае от минимални дневни дози от всеки един от известните ни. Когато се приема точният комплекс  от витамини всеки ден, то  се  поддържат в хармония  обменните процеси, растежът, имунитета и правилната дейност на всички органи и системи.

 

Празно

 

Авитаминозата е налице при пълна липса на даден витамин в организма и когато тя е факт, идват бързо тежките заболявания при изтощилия се вече организъм. Това състояние се наблюдава и при недостатъчно количество от различни витамини, защото според специалистите са  редки случаи, в които организмът има липса само на един определен. Така например когато човек се отказва от консумация на храни от животински произход, обикновено се получава дефицит на витамини А, Д, Е и биотин. Ако пък в менюто отсъстват растителните продукти, се наблюдава липса на витамин С и витамини от групата В. Това води след себе си до редица промени във външния вид на човека, някои от чуждите учени дори определят процеса като загрозяване на естествената хубост на всеки един индивид. Например първо започва да се лющи кожата. Тя първа дава признаци, че има проблем с набавянето на витамини. Акнето при възрастните например нерядко е вследствие на изтощилия се организъм, който има нужда от витамини като С, А, Е и други.

 

Нокти и очи

 

При липсата им също така ноктите стават чупливи, започват да се делят на пластове и понякога им излизат малки бели петънца. Друг признак за дефицита им е косопадът, накъсването и чупливостта на косъма. Повечето хора в този случай решават, че увеличеното падане на коса е заради по-силен стрес, а в същност причината може да е липса на витамин С. При намаляването на полезните вещества в организма започва да се чувстват и други признаци, като например отслабва зрението и очите почервеняват или подпухват.  Дори спазмите на мускулите и изтръпване на части от тялото също могат да се дължат на недостиг на витамини в организма. Дефицитът се разбира и в случаите, в които започнат да кървят венците, навести ни депресия, трудно се концентрираме и започнем да страдаме от безсъние.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване