07/04/15 15:26
(http://pik.bg)

Синдикат "Огнеборец": Няма да искаме оставката на шефа на пожарната Николай Николов

Синдикат "Огнеборец": Няма да искаме оставката на шефа на пожарната Николай Николов

Синдикат "Огнеборец" категорично не иска оставката на шефа на пожарната Николай Николов. Без да оценяваме работата на Николов, смятаме, че на този етап такава оставка ще доведе до проблеми - има обавени обществени поръчки, усвояват се пари, текат промени, коментира пред "Дневник" шефът на синдиката "Огнеборец" Любомир Еленков.

В "Огнеборец" членуват около 3200 души,.

Основното напрежение в пожарната идва от преструктурирането, което тече там. Досега имаше ясно разграничение на дейността на спасителите и на пожарникарите. След анализ, че понякога спасителите не са достатъчно натоварени, а в същото време пък пожарникари не са подготвени за спасителни дейности, от МВР въвеждат длъжността на спасител-пожарникар. Идеята е всички служители на пожарната да могат да извършват и двата вида дейности и да се уплътни работата. Като не се получават разминавания в това кой за какво бедствие е необходим и трябва да бъде повикан.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване