07/04/15 16:30
(http://www.dnevnik.bg/)

След акция в Слънчев бряг е задържан младеж, насочил оръжие срещу полицай


След преследване, барикадиране и последвала акция снощи е бил задържан 19-годишeн младеж, въоръжен с огнестрелно оръжие. Момчето дори заплашило на няколко пъти полицай с пистолета. В квартирата, в която се укривал, били намерени и палка, бокс, маска.

Акцията на място е била ръководена от главния секретар на МВР Георги Костов и директора  на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, съобщиха от МВР.

Всичко започнало при проверка към 5 часа сутринта в района на заведение в Слънчев бряг. Вместо да извади личните си документи, младежът с инициали Д. Б. насочил пистолет към полицаите, след което побягнал по централната алея на курорта. Той бил застигнат от един  от служителите на реда, като отново насочил пистолет срещу него и го заредил демонстративно.

Полицаят произвел изстрел със стоп-патрон със служебното си оръжие, но 19-годишният успял да избяга и да се укрие.

При след оглед и разпити на свидетели било установено, че Д.Б. се е укрил в апартамент в общежитие в курорта. С разпореждане на главния секретар на МВР и директора на ОДМВР – Бургас е планирана акцията по задържането да се осъществи от служителите от "Специализираните полицейски сили" като са отчетени нестабилното състояние на въоръжения с боен пистолет и населеността на сградата.

"Спец-полицаите атакували апартамента, прилагайки от специална тактика, за да се гарантира безопасността", се казва в съобщението. Д.Б. е бил обезвреден и задържан, полицаите иззели незаконно притежавания от младежа боен пистолет "Макаров" с боеприпаси към него. При извършения оглед са намерени и иззети и палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и лаптопа, за които се предполага че са предмет на престъпления. 

Младежът е криминално проявен, през 2013 г. е регистриран за измама в родния му град Смолян.

Той е задържан за едно денонощие със заповед за полицейско задържане. С прокурорско постановление срокът на задържането е удължен на 72 часа и Д.Б. е приведен в следствения арест. Работата по случая продължавт служители на Районно управление – Несебър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване