07/06/15 06:09
(http://www.klassa.bg/)

Бойни кораби от 7 страни се събраха във Варна

 През последните дни Морска гара Варна заприлича на истинска военна база на НАТО. Причината за това е присъствието на бойни кораби от седем страни, които се събират тук за участие в международното военноморско учение „Бриз 2015”.

 

Освен българските военноморски сили, в него вземат участие бойни кораби и жива сила на съюзниците ни от САЩ, Турция, Португалия, Холандия, Испания, Гърция и Румъния. Флотилията на „Бриз 2015” включва общо 30 бойни плавателни съда, два български военни вертолета ”Пантер”, общо около 1700 военнослужещи и американски самолет от патрулната авиация P-3C Orion.

 

Варненци и гостите на морската столица ще имат възможност да разгледат международната бойна флотилия в понеделник от 15 до 18 часа на Морска гара Варна. Във вторник във Военноморския клуб е пресконференцията на командирите на чуждестранни групи и кораби, а в петък от борда на фрегатата „Верни” гостите и представителите на медиите ще имат възможност да наблюдават различни епизоди от учението на море.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване