07/06/15 16:24
(http://pik.bg)

Борисов дава 1 млн. лв. от бюджета за път до митичния връх Дамбалъ

Борисов дава 1 млн. лв. от бюджета за път до митичния връх Дамбалъ

Близо 1 млн.лв. ще бъдат отпуснати по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов за изграждане на пътя до митичния връх Дамбалъ в община Момчилград. Това съобщи пред журналисти в Кърджали народният представител Цвета Караянчева, цитирана от БТА.

Тя уточни, че предстои да бъде актуализиран съществуващият проект за пътя, след което община Момчилград да стартира процедура по възлагане. Трасето е с дължина 1, 7 км и се простира от разклона за махала Летовник до чешмата с лековитата вода.

Очаква се пътят да е готов до края на годината. Ежегодно в навечерието на 6 май хиляди вярващи от страната и чужбина търсят изцеление във водите на Дамбалъ.

Поверието гласи, че в нощта срещу Гергьовден/Хадърлез водата, която се стича от скалите, придобива чудодейна сила. В момента многобройните посетители на древното светилище се придвижват до там с високопроходими автомобили по черен коларски път с изнесена настилка.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване