07/06/15 16:18
(http://pik.bg)

Влагат над 23 милиона лева в проекти на община Враца по програмата "Региони в растеж"

Влагат над 23 милиона лева в проекти на община Враца по програмата "Региони в растеж"

Общо 23 254 828 лева ще получи община Враца за изпълнение на проекти за интегрирано градско развитие от оперативната програма "Региони в растеж", съобщи кметът на общината Николай Иванов.

Той припомни, че преди дни е подписал с ръководителя на управляващия орган на програмата споразумение за делегиране на функции на оценка и избор на проекти за финансиране. Общината получава и правото да направи подбора на проектите, които отговарят на условията за допустимост на разходите, като така ще изпълнява функциите на т.нар. междинно звено по оперативната програма, допълни Иванов.

Оценката и одобряването на проектите ще става чрез инвестиционна програма, която ще включва списък с основните проекти за финансиране. Проектите в инвестиционната програма ще бъдат финансирани 100 процента, обясни кметът.
Според указанията на оперативната програма "Региони в растеж" до 40 на сто от общия бюджет от над 23 милиона лева са предвидени за енергийна ефективност на сгради, от които над 4,6 милиона лева са за многофамилни жилищни сгради.

Близо седем милиона лева са за обновяване на градската среда и с част от тях ще бъде направен основен ремонт и промяна на визията на централната пешеходна зона на Враца, каза Николай Иванов. Той допълни, че по 1 162 000 лева са определени за образователната и социалната инфраструктура.

Предстои да бъде определена работна група, която ще извърши подбора на проекти от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, каза кметът на Враца. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване