07/06/15 12:05
(http://pik.bg)

Десислава Атанасова присъства на сесия на Парламентарната асамблея на ОССЕ в Хелзинки (снимка)

Десислава Атанасова присъства на сесия на Парламентарната асамблея на ОССЕ в Хелзинки (снимка)

Ръководителят на българската делегация в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Десислава Атанасова присъства на сесия на Парламентарната асамблея на ОССЕ в Европа, която съвпада с честванията на 40-тата годишнина от създаването й.  Сесията се провежда в Хелзинки, Финландия.

Според Десислава Атанасова срещата няма само символично значение. “По време на сесията имаме възможност отново да потвърдим основополагащите принципи на ОССЕ - зачитане на суверенитета и териториалната цялост на държавите. Във фокуса на дискусите са резолюциите за миграцията, енергийната безопасност и кризата в Украйна”, подчерта тя.

„Постоянният комитет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа избра Роберто Монтела за генерален секретар на Организацията. Приветствие към делегациите отправиха министърът на външните работи на Финландия Тимо Соини и президентът на Финландия Саули Нийнистьо”, обясни още Атанасова.

Част от българската делегация е и народният представител от ГЕРБ Ирена Коцева.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване