07/06/15 13:18
(http://pik.bg)

Задният двор на МЗХ се превърна във фермерски пазар

Задният двор на МЗХ се превърна във фермерски пазар

Задният двор на Министерство на земеделието и храните се превърна във фермерски пазар, където производителите бяха изложили продуктите си и всеки желаещ може да ги опита и закупи.

Изложителите тази година са двойно повече от миналата. Сред тях са такива на овче и биволско кисело мляко, мед, айрян, сладка, както и краве и биволско сирене. Освен мобилните витрини за продуктите, известният готвач Ути Бъчваров беше измайсторил вкусни ястия, изцяло с фермерски български продукти. Може да опитаме директно, не само на бюрократична основа накъде отива България, каза Бъчваров. Таня Кулова от село Васил Левски, Карлово, която днес представи продукцията си от кисело биволско мляко, овче мляко и биволско, овче сирене, и биволски айрян, разясни, че възможност да се закупят нейните продуктите има на фермерски пазари в София и Пловдив, както и в самия цех, където се произвеждат, цитира БГНЕС

"Търсенето към фермерските продукти се е увеличило. Съдя за това по това, че клиентите се връщат, защото продуктите ни им харесват. Българинът вече търси истинското. Предимство да си купиш храна от фермерите, е това, че продукцията ни е чиста, 100 % без никакви консерванти", каза още Кулова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване