07/06/15 10:06
(http://pik.bg)

Зърнопроизводителите готвят протест

Зърнопроизводителите готвят протест

Наредба, публикувана в Държавен вестник преди седмица, задължава земеделските производители да монтират фискални устройства и нивомери на съдовете си за гориво. През почивните дни от Националната асоциация на зърнопроизводителите заявиха, че ще искат среща с премиера и ще сезират ДАНС за внасяне на контрабандно гориво в страната, което умишлено не се контролира от финансовото министерство.

Радослав Христов от Националната асоциация на зърнопроизводителите заяви за БНР, че монтирането на нивомери и фискални устройства във ведомствените бензиностанции няма да доведе до превенция в борбата с контрабандно гориво.

Това не е превенция, това е по-скоро осигуряване на бизнес на няколко фирми в България, коментира още той:

"Това, което имаме като информация още от месец ноември, е изказване на шефа на „Лукойл“ – „аз ще ги изкарам всички да зареждат на колонка“. Когато купуваме горивата ние ползваме търговски отстъпки, ако зареждаме на бензиностанция тези търговски отстъпки няма да можем да ги ползваме. Другият немаловажен проблем е неудобството, което ще бъде създадено за земеделските производители."

Ако ситуацията не се промени и няма разговори с премиера зърнопроизводителите планират на 20-ти юли да изкарат тракторите и комбайните да зареждат на бензиностанции. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване