07/06/15 06:07
(http://www.klassa.bg/)

И партньорски служби разследват убийството в Борисовата

 Партньорски служби от други държави ни помагат за разкриването на убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. Както „Монитор” вече писа, младото момче почина, след като беше намушкано посред бял ден на пейка в парка.

 

МВР използва технически възможности на служби от други държави, за да издири младежа от видеозаписа, който МВР разпространи след убийството през юни в Борисовата градина, обясни Костов. Досега резултат обаче няма.

 

Самоличността на младежа

 

все още не е изяснена, а сигналите от граждани до момента не дават резултат.

 

Главсекът на МВР отказа да даде информация дали убиецът от магистрала „Струма” Емил Първанов-Ембака е напуснал страната. Пред „Нова телевизия” той обясни, че в момента се проверяват всички възможности. Костов коментира и напрежението, което възникна в Гърмен и столичния квартал „Орландовци”.

 

„МВР има сили, ресурс и желание и ще бъде във всяка една критична точка на страната, за да осигури ред и спокойствие за гражданите. Всички райони със смесено население, където има социално-икономически проблеми, са потенциална критична точка. Именно затова провеждаме постоянно наблюдение там”, коментира главният секретар на силовото ведомство.

 

Споровете между ръководството на МВР и синдикалните организации на униформените не спряха въпреки празника. Вчера

 

родната полиция чества 136 години

 

от създаването си. Въпреки това темата за недоволството на служителите на МВР се прокрадна.

 

„Държавата явно няма възможност да удовлетвори всички искания. При диалог обаче е възможно да се намери компромисно решение”, коментира Костов. Малко след празника протестиращите полицаи, които разположиха палатка срещу парламента, обявиха исканията си.

 

От Синдикалната федерация на служителите в МВР поставиха ултиматум на ръководството на ведомството, че ако до 10 юли не започнат преговори за състоянието на главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, ще поискат намесата на премиера. От СФСМВР настояват за оставката на директора на пожарната Николай Николов. Вчера той коментира, че е учуден от това и припомни, че организация „Огнеборец” седи зад него.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване