07/06/15 10:19
(http://pik.bg)

Има недостиг на лекари в болницата в Смолян

Има недостиг на лекари в болницата в Смолян

Недостиг на лекари по отделни медицински специалности има в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. Това каза д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ „д-р Братан Шукеров” – Смолян, предаде "Фокус".

Той добави, че много от лекарите в смолянската болница са в пенсионна и предпенсионна възраст. В лечебното заведение работят и пенсионери, постъпват и млади лекари, но те не са много и заради липсата на кадри се налага да работят и пенсионирани специалисти, за да се покрият изискванията на медицинските стандарти, обясни д-р Даракчиев.

„Това е общ проблем за цялата държава – има недостиг, това е проблем, но не е изолиран случай, макар че назначаваме и млади лакари. По принцип не сме върнали новозавършил лекар, който иска да постъпи на работа в нашата болница“, добави директорът на болницата. Болницата в Смолян е акредитирана за обучение на специализанти и това е един от начините да бъдат произведени собствени специалисти след известно време, допълни д-р Даракчиев. След случая с акушерката, обвинена в побой на четиридневно бебе, проверка от РЗИ е направена и на смолянската болница, в АГ-отделението и Неонатологичното отделение, като там не са констатирани нарушения.

„Отговаряме на стандарта за второ ниво на компетентност, както за АГ -отделението, така и за Неонатологичното отделение. Наистина имаме затруднения с персонала, но се стремим в рамките на закона да изготвяме графиците“, отбеляза д-р Даракчиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване