07/06/15 06:25
(http://pik.bg)

Калфин, Москов и Лукарски заминават на рейд във Варна

Калфин, Москов и Лукарски заминават на рейд във Варна

Трима министри ще бъдат на посещение във Варна на 6 юли, понеделник. Ивайло Калфин ще повишава конкурентоспособността, Петър Москов ще обикаля болници, а Божидар Лукарски ще разговаря с бизнеса. Програмата на здравния министър в морската столица предвижда посещение на МБАЛ "Св. Анна" още в 8.30 часа сутринта. Час и половина по-късно Москов ще се срещне с кмета на Варна Иван Портних, а след това министърът ще посети УМБАЛ "Св. Марина".

Министърът на икономиката пък ще вземе участие в конференция на тема "Висококонкурентен реален сектор за устойчив икономически растеж и заетост", която се организира от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и от Групата на работодателите на Европейски икономически и социален съвет. Тя ще се проведе в двореца "Евксиноград".

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще открие форума, а след това ще се включи и в двата дискусионни панела. Първият ще е посветен на иновациите и пазарните възможности и в него участие ще вземе и Даниел Креспо - генерален директор, ГД "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП" към Европейска комисия. Във втория панел министърът ще се включи в обсъждането на въпроси, свързани с човешките ресурси. По-късно през деня Божидар Лукарски ще посети предприятие, което успешно е реализирало проект по внедряване на ново производство в полиграфичния сектор в рамките на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013. Двудневна ще е визитата в морската столица само на Лукарски, който на 7 юли ще проведе регионална среща с бизнеса в рамките на инициираната от Министерство на икономиката поредица от срещи с представители на бизнеса в страната. Срещата ще се състои в залата на Областната администрация. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване